Składniki:
800 g piersi z indyka
1 średni batat
1 czerwona papryka
1 średni bakłażan
1 cebula
1 miękkie awokado
1 dojrzałe miękkie mango
5 gałązek selera naciowego
1/4 małej kapusty pekińskiej
5-6 szt. pieczarek
2 ząbki czosnku
1 czerwona ostra papryczka
masło klarowane do smażenia
700 g passaty pomidorowej
mleko kokosowe do zabielania
świeża posiekana kolendra
do smaku: sól
Duży garnek, w którym będzie przygotowana potrawa, rozgrzać, rozpuścić masło.
Cebulę pokroić w piórka, zblanszować.
Pierś pokroić w kostkę, dodać do cebuli, smażyć aż zetnie się białko.
Następnie resztę warzyw i mango umyć, obrać, pokroić według uznania.
Dodawać w kolejności: czosnek, papryczka ostra bez pestek, seler, bakłażan, batat, pieczarki, pekińska. Całość zalać passatą, uzupełnić wodą tak aby zakryła całą zawartość garnka.
Gotować do miękkości.
Na koniec dodać mango, awokado i paprykę.
Zabielić mlekiem, doprawić solą, posypać kolendrą.
;*