Ten przepis jest zaciągnięty z internetu, dostosowany do moich potrzeb.
Polecam do wypróbowania:)))
Składniki:
8 jajek
200 g miodu
100 g masła klarowanego
1 łyżeczka sproszkowanej wanilii
120 g mąki kokosowej + do obtoczenia bakalii
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżka octu jabłkowego
szczypta soli
300 g bakalii
keksówka sylikonowa
lukier:
80 g pasty kokosowej
15 g miodu
pół łyżeczki wanilii sproszkowanej
30 g klarowanego masła
ok. 40 g wody
Wszystkie składniki rozpuszczam na małym ogniu.
Wodą reguluję konsystencję.
Wykonanie:
Jajka ubijam z miodem, dodaje masło, miksuję na puszysto.
Dodaje wanilię, sodę, ocet, sól, mąkę i na koniec pokrojone i obtoczone w mące bakalie.
Mieszam, przekładam do keksówki i piekę w 180 st. C ok. 1 godzinę.
Po całkowitym wystudzeniu smaruję lukrem i oprószam zmielonymi migdałami.
Po całkowitym wystudzeniu smaruję lukrem i oprószam zmielonymi migdałami.
Gotowe:)))