Składniki:
1,5 - 2 l. czysty bulion wołowy
3 - 4 marchewki w zależności od wielkości
1 pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
kawałek imbiru
1 brokuł
sól, mleko kokosowe
Wykonanie:
Marchewki, pietruszkę i seler obieram, myję i kroję na kawałki.
Pora przecinam wzdłuż, dokładnie myję i kroję.
Warzywa przekładam do garnka, zalewam bulionem, gotuję do miękkości.
Dodaję obrany i pokrojony imbir, oraz brokuł, gotuję jeszcze jakieś 5 minut,
brokuł ma być zielony i lekko twardawy.
Całość miksuję blenderem na gładko, solę do smaku, zabielam mlekiem,
ewentualnie uzupełniam płyn jak uznam, że zupa jest zbyt gęsta.
brokuł ma być zielony i lekko twardawy.
Całość miksuję blenderem na gładko, solę do smaku, zabielam mlekiem,
ewentualnie uzupełniam płyn jak uznam, że zupa jest zbyt gęsta.
Tym razem dodałam posiekany lubczyk.
Gotowe:)))