Składniki:
400 g wołowej polędwicy pokrojonej w paski (ja kupiłam w auchan rasa limousine)
1 średnia biała cebula pokrojona w piórka
250 g pieczarek pokrojonych w plasterki
ok. 180 g kiszonych ogórków pokrojonych w słupki
mąka kokosowa
smalec
bulion wołowy lub woda
sól, pieprz
Wykonanie:
W garnku z nieprzywierającym dnem rozgrzewam smalec i podsmażam cebulę.
Mięso oprószam mąką i dłonią mieszam tak aby każdy kawałek był nią obtoczony i dodaję do cebuli.
Smażę aż zetnie się białko z mięsa.
Następnie dodaję pieczarki, mieszam i smażę dalej aż sok, który puszczą pieczarki prawie całkiem wyparuje, wtedy wlewam bulion tak aby zakrył zawartość garnka.
Doprowadzam do wrzenia, zmniejszam płomień i potrawa pyrka tak długo, aż mięso będzie miękkie.
Gotowe:)))