Składniki:
1 kg drobiowych serc
kawałek pora
3 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
3 ząbki czosnku
2 jajka do zagęszczenia
olej kokosowy
1 l. bulionu drobiowego
Do smaku: sól, pieprz, majeranek
Na rozgrzany tłuszcz wkładam pokrojonego pora, podsmażam chwilę ciągle mieszając.
Następnie dodaję obrany i pokrojony czosnek, smażę, mieszam często aby się nie przypalił.
Marchewki, pietruszkę i seler obieram, myję i ścieram na dużych oczkach, dodaję do reszty.
Serca oczyszczam, przekrawam wzdłuż na pół, dodaję do warzyw, mieszam aż białko się zetnie.
Podlewam bulionem, doprawiam do smaku, przykrywam przykrywką.
Gotuję całość do miękkości na małym ogniu.
Jajka roztrzepuję i dodaję do gulaszu.
Intensywnie mieszam aby jak najdokładniej się rozprowadziły.
Podaję z omletami z cukinii.
Gotowe:)))