12 października 2015

Gulasz z drobiowych serc




Składniki:

1 kg drobiowych serc
kawałek pora
3 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
3 ząbki czosnku

2 jajka do zagęszczenia

olej kokosowy

1 l. bulionu drobiowego

Do smaku: sól, pieprz, majeranek


Na rozgrzany tłuszcz wkładam pokrojonego pora, podsmażam chwilę ciągle mieszając.
Następnie dodaję obrany i pokrojony czosnek, smażę, mieszam często aby się nie przypalił.
Marchewki, pietruszkę i seler obieram, myję i ścieram na dużych oczkach, dodaję do reszty.
Serca oczyszczam, przekrawam wzdłuż na pół, dodaję do warzyw, mieszam aż białko się zetnie.
Podlewam bulionem, doprawiam do smaku, przykrywam przykrywką. 
Gotuję całość do miękkości na małym ogniu.

Jajka roztrzepuję i dodaję do gulaszu.
Intensywnie mieszam aby jak najdokładniej się rozprowadziły.

Podaję z omletami z cukinii.


Gotowe:)))