Kolejna propozycja pt. "co zjeść na śniadanie na diecie bezglutenowej".
Składniki na jednego naleśnika:
1 jajko
szczypta soli
2 słodkie jabłka
rodzynki (wg uznania)
masło klarowane
ewentualnie miód do posłodzenia
Dodatkowo: dwie patelnie
Jabłka umyłam, obrałam i wycięłam gniazda nasienne, starłam na wiórki na dużych oczkach.
Na patelni rozgrzałam odrobinę masła, przełożyłam jabłka, dodałam garstkę rodzynek i smażyłam aż jabłka stały się miękkie, czas smażenia dostosowuję do odmiany jabłek,
w tym momencie można dosłodzić miodem.
Jajko rozbełtałam z solą.
Rozgrzałam patelnię z odrobiną masła, wylałam na nią jajko i smażyłam z obu stron na złoto,
jak zwykłego naleśnika.
Zdjęłam na talerz, wyłożyłam jabłka i złożyłam na pół, niestety na cztery się nie udało.
Gotowe:)))