Składniki:
340 g wędzonej kiełbasy pokrojonej w pół księżyce
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
tłuszcz do smażenia
500 g passaty pomidorowej
950 g warzyw /dynia, cukinia, kolorowa papryka/
świeży majeranek
sól, czerwona papryka chilli
Wykonanie.
Kiełbasę i cebulę podsmażyłam na maśle klarowanym.
Dynie obrałam, pokroiłam w kostkę.
Cukinie pokroiłam na małe kawałki.
Z papryk wycięłam gniazda nasienne, pokroiłam w paski.
Warzywa i posiekany majeranek /mała garstka/
włożyłam do naczynia miksującego, wlałam passatę.
Dusiłam 20 min./varoma/obr. 1 wsteczny.
Dodałam kiełbasę z cebulą.
Dusiłam jeszcze 10 min./95 st.C/obr. 1 wsteczny.
Doprawiłam do smaku solą i sproszkowaną czerwoną papryką chilli.
Zabieliłam odrobiną mleka kokosowego.
Gotowe;*