30 stycznia 2017

Zupa krem z rukoli /wyk. w TM/




Składniki:

50 g białej części pora
1 ząbek czosnku
50 g oliwy z oliwek
350 g warzyw 
/marchew i korzeń pietruszki/ pokrojone na kawałki
800 g wody
130 g rukoli /jedno opakowanie/
sól 
mleko kokosowe


Wykonanie:

Por i czosnek włożyć do naczynia, rozdrobnić 3 s/obr. 5
Zgarnąć wszystko ze ścianek na dno naczynia.
Dodać oliwę, gotować 2 min./varoma/obr. 1
Dodać marchew i pietruszkę, rozdrobnić 11 s/obr. 4
Zgarnąć ze ścianek.
Wlać wodę, gotować 20 min./varoma/obr. 1,5
Dodać rukolę, gotować 5 min./varoma/obr. 1,5
Całość zmiksować obr. 2 - 10 ok. 30 s. stopniowo zwiększając obroty.
Doprawić solą, zabielić mlekiem kokosowym, wymieszać.
Podawać od razu.
Szybko, łatwo i przyjemnie ;-)


;*