7 stycznia 2017

Schab z dzika z wolnowaru





Składniki:

schab
ulubione przyprawy
cebula
czerwona słodka papryka
czerwona papryczka chilli
kawałek selera
kawałek bulwy kopru włoskiego
pieczarki
woda
sól, pieprz


Mięso oczyścić z błon, pokroić w cienkie plastry.
Oprószyć przyprawami.
Ja dodałam gotową mieszankę przypraw do dziczyzny z "Dary Natury".
Odstawić na noc do lodówki.
Następnie delikatnie obsmażyć na oleju.
Przełożyć do garnka.

Warzywa umyć, pokroić, zeszklić na odrobinie tłuszczu na patelni,
 na której smażyło się mięso.
Przełożyć je do kielicha blendera, zalać wodą, dodać sól i ewentualnie pieprz.
Zmiksować na gładko.
Zalać mięso, dusić na II ok. 3 godziny.

Podać z ulubionymi warzywami, u mnie cukinia, dynia piżmowa, czerwona papryka, 
delikatnie podsmażone na oliwie, oprószone solą i pieprzem.


Detoks cukrowy uważam za rozpoczęty.


;*