Składniki:
4 jajka
30 g octu jabłkowego
90 g musztardy sarepskiej
20 g drobnej soli himalajskiej
15 g cukru kokosowego
1 płaska łyżeczka kurkumy
1 l. oleju rzepakowego /u mnie rafinowany/
Do naczynia miksującego założyć motylek, wszystko oprócz oleju przełożyć do naczynia.
Miksować 2 min./obr. 3.
Zdjąć miarkę, ustawić obroty na 3, przez otwór w pokrywie wlewać malutkim strumieniem
olej, ubijać ok. 4 minuty 30 sekund, czas ubijania może ulec zmianie
w zależności od szybkości wlewania oleju, ja jednak uważam, że im wolnej tym lepiej,
mniejsze prawdopodobieństwo, że się zważy.
Gotowy przełożyć do słoików, wstawić do lodówki, wykorzystać w ciągu dwóch tygodni.
Wygodniejsza forma a majonez rewelacyjny
Wygodniejsza forma a majonez rewelacyjny
;*