2 listopada 2016

Miodowe pałki z wolnowaru




Składniki:

ok. 1 kg kurzych pałek


marynata: 
2 łyżki miodu
2 łyżki oleju kokosowego
spora łyżeczka soli himalajskiej
1 łyżeczka pieprzu cayenne
1 łyżeczka mielonej kozieradki 
1 łyżeczka kurkumy

Pałki umyłam, przełożyłam do naczynia wolnowaru.
Składniki marynaty rozpuściłam w rondelku na malutkim ogniu.
Gotową marynatę wlałam do mięsa, dłonią dokładnie wtarłam.
Można odstawić do przegryzienia się smaków, ale ja tego nie zrobiłam.
Naczynie włożyłam do obudowy grzejącej, ustawiłam pokrętło na I pozycji 
/u mnie na tej pozycji urządzenie nagrzewa się do 90 st. C/.
Zakryłam przykrywką i zostawiłam na 6 godzin,
Po tym czasie można zmienić pozycję pokrętła na podgrzewanie.


Gotowe ;*