9 października 2015

Gulasz z kurzych piersi




Danie jednogarnkowe, szybkie, łatwe i przyjemne.
Polecam:)))
O ile się nie mylę to jest zgodne z protokołem autoimmunologicznym. 
Proszę o potwierdzenie, lub zaprzeczenie, to wykreślę tę dopisek.


Składniki:

2 pojedyncze kurze piersi
1/4 małej fioletowej kapusty
3 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
1 burak ćwikłowy
1 małe awokado lub pół dużego
garść posiekanej świeżej kolendry


Do smaku: cząber, sól, kurkuma

olej kokosowy do smażenia
duża głęboka patelnia z przykrywką


Na rozgrzany olej wkładam pokrojony por, chwilę go podsmażam.
Potem kroję i dokładam: kapustę, umyte i obrane marchewki, pietruszkę, seler, burak.
Podlewam wodą i duszę pod przykryciem ok. 5 minut.
W międzyczasie kroję w paski kurze piersi.
Dokładam do warzyw, mieszam, przyprawiam, podlewam jeszcze odrobiną wody, 
zakrywam przykrywką i duszę do miękkości.

Wyłączam gaz, dodaję pokrojone w kostkę awokado oraz posiekaną kolendrę.
Całość mieszam i podaję.


Gotowe:)))