27 listopada 2015

Krem z selera (AIP)




Zupy kremy to łatwa, szybka i przyjemna w przygotowaniu potrawa, nic skomplikowanego.
Wystarczy mieś bulion, ulubione warzywa i jakieś 45 minut czasu 
w zależności jak kto szybko obiera i kroi warzywa :-)
Mam nadzieję, że jest zgodna z protokołem autoimmunologicznym.



Składniki:

bulion drobiowy
3 średnie marchewki
2 małe pietruszki
2 bulwy selera (wielkość do wyboru, jak kto lubi)
4 gałązki świeżego selera
kawałek imbiru
mleko kokosowe

Warzywa myję, obieram i kroję jak mi wygodnie.
Przekładam do garnka, zalewam bulionem tak aby zakrył warzywa.
Gotuję do miękkości, miksuję, doprawiam solą do smaku i zabielam mlekiem kokosowym.
U mnie do kompletu musi być posiekana natka kolendry.


Gotowe:))))