5 sierpnia 2017

Łopatka wolno gotowana - marynata /WW/




Składniki:

1 kg łopatki wieprzowej 

Marynata:

100 g sosu sojowego bg
5 g słodkiej papryki wędzonej
5 g chilli pieprz cayenne
30 g syropu daktylowego
10 g słodkiej czerwonej papryki
10 g tymianku


Dodatkowo:

1 listek laurowy
5 - 6 kulek ziela angielsiego


Wykonanie:

Na dno naczynia położyć połamany listek laurowy i ziele angielskie.
Składniki marynaty dokładnie wymieszać, natrzeć mięso, przełożyć do naczynia.
Cała marynata ma być na mięsie.
Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.





Następnie nastawić na low i gotować ok. 10 godzin.
U mnie na całą noc.
Gotowe mięso porozrywać dwoma widelcami.
Podawać z sosem pomidorowym i surówką z białej kapusty.


;*