Składniki:
250 g tłustego świeżego boczku
70 g tłustego wędzonego boczku
1 brokuł
250 g mrożonej włoszczyzny
600 g wywaru z kości
kawałeczek ostrej papryki chilli
Do smaku: przyprawa uniwersalna, sól himalajska, pieprz czarny
Boczek pokroiłam w kostkę.
Z brokuła odcięłam tę twardą część łodygi i wyrzuciłam.
Od reszty odcięłam różyczki i odłożyłam, pozostałą część pokroiłam na kawałki.
Boczek, pokrojoną część brokuła, włoszczyznę i wywar włożyłam do naczynia.
Całość gotowałam 1 h / 100 st. C / obr. 1.
Po upływie ok. 20 min. zmniejszyłam temperaturę do 95 st. C.
Na 10 przed końcem gotowania dodałam różyczki i papryczkę.
Na koniec całość zmiksowałam na gładko
Doprawiłam do smaku.
Podałam z omletem z cukinii.
Po zjedzeniu takiego posiłku nie byłam głodna ok. 6 h.
Składniki na mały omlet:
1 jajko /60 g bez skorupki/
60 g startej cukinii
sól do smaku
smalec do smażenia
Wszystko szybko zamieszałam widelcem, żeby cukinia nie zdążyła puścić wody.
Przelałam na rozgrzany smalec.
Smażyłam na średnim ogniu pod przykrywką, aż zetnie się jajko.
Delikatnie obróciłam na drugą stronę.
Zrumienionego przełożyłam na talerz.
Podałam z omletem z cukinii.
Po zjedzeniu takiego posiłku nie byłam głodna ok. 6 h.
Składniki na mały omlet:
1 jajko /60 g bez skorupki/
60 g startej cukinii
sól do smaku
smalec do smażenia
Wszystko szybko zamieszałam widelcem, żeby cukinia nie zdążyła puścić wody.
Przelałam na rozgrzany smalec.
Smażyłam na średnim ogniu pod przykrywką, aż zetnie się jajko.
Delikatnie obróciłam na drugą stronę.
Zrumienionego przełożyłam na talerz.
Smacznego;***