Składniki:
50 g cukru pudru
1 cukier wanilinowy
3 małe jajka
35 g masła klarowanego
360 g tofu /pokrojone lub pokruszone/
35 g mleka kokosowego
2 budynie waniliowe
sok z 1/2 limonki
aromat waniliowy
Wykonanie:
Do naczynia miksującego założyć motylek.
Wlać jajka, wsypać oba cukry.
Ubijać 4 min./ 37 st. C / obr. 3.
Zdjąć motylek.
Dodać resztę składników, miksować 1 min./ obr. 3-7.
Dodać sok z limonki i aromat waniliowy do smaku.
Całość wymieszać 30 s / obr. 3-4.
Posmakować i ewentualnie dosmaczyć według własnych upodobań.
Wlać do foremki o średnicy 18 cm.
Piec w 150 st. C. 90 minut na dolnym poziomie piekarnika.
;***