Pogoda się zepsuła, no cóż, musi być wszystkiego po trochu, ale nie narzekam,
tylko przyrządzam danie jednogarnkowe.
Jest to kolejna bardzo szybka w przygotowaniu i pyszna potrawa dla zabieganych,
zapracowanych czy też wypoczywających, którzy gotują sobie sami.
Składniki:
400 g piersi z indyka
2 czerwone nie za duże papryki
1 mała cukinia
1 cebula
1 dojrzałe, miękkie awokado
pół szklanki passaty pomidorowej
garść świeżej kolendry
smalec do smażenia
do smaku: sól, pieprz, suszone oregano
Pierś kroję w kostkę, podsmażam bardzo delikatnie na rozgrzanym tłuszczu,
dodaję pokrojoną cebulę, zmniejszam gaz i duszę do miękkości pod przykryciem.
W między czasie kroję resztę warzyw i dodaję najpierw cukinię, potem paprykę,
znowu chwilę duszę pod przykryciem, warzywa mają być lekko chrupiące,
wlewam passatę, doprawiam do smaku.
Na koniec dodaję awokado i mieszam, nie chce go zbytnio obrabiać termicznie.
Wyłączam gaz, kolendrę siekam, dodaję do potrawy, delikatnie mieszam i gotowe...
Smacznego:)))