13 września 2017

Kokosowe brownie z wiśniami /wyk. w TM/




Kolejna odsłona mojego ulubionego ciacha.
Stale ją udoskonalam, tym razem bez banana w cieście.


Składniki na ciasto:

200 g wiórków kokosowych
1/2 łyżeczki soli
100 g cukru kokosowego

Zmiksować 50 s / obr. 10.

Dodać: 

3 jajka
50 g spirytusu
50 g kako
50 g mielonych migdałów

Wymieszać ok. 1 min. / obr. 4.

Gotowe ciasto przełożyć do kwadratowej foremki.





Mus wiśniowy:

ok. 800 g mrożonych wiśni
3 baaaardzo dojrzałe banany
łyżka masła klarowanego

Masło rozgrzać na patelni, dodać obrane i pokrojone banany, dusić na mus.
Dodać mrożone wiśnie /nie rozmrażałam ich wcześniej/.
Dusić mieszając od czasu do czasu, aż odparuje nadmiar płynu.

Gorące przelać na ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C ok. 50 minut.




Odstawić do całkowitego wystudzenia.


;*