Kolejna odsłona mojego ulubionego ciacha.
Stale ją udoskonalam, tym razem bez banana w cieście.
Składniki na ciasto:
200 g wiórków kokosowych
1/2 łyżeczki soli
100 g cukru kokosowego
Zmiksować 50 s / obr. 10.
Dodać:
3 jajka
50 g spirytusu
50 g kako
50 g mielonych migdałów
50 g mielonych migdałów
Wymieszać ok. 1 min. / obr. 4.
Gotowe ciasto przełożyć do kwadratowej foremki.
Mus wiśniowy:
ok. 800 g mrożonych wiśni
3 baaaardzo dojrzałe banany
łyżka masła klarowanego
Masło rozgrzać na patelni, dodać obrane i pokrojone banany, dusić na mus.
Dodać mrożone wiśnie /nie rozmrażałam ich wcześniej/.
Dusić mieszając od czasu do czasu, aż odparuje nadmiar płynu.
Gorące przelać na ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C ok. 50 minut.
Odstawić do całkowitego wystudzenia.
;*